Preporučujem da pročitate ovo

Recenzije
BB

Post Postao/la BB »

debeli je napisao/la:
max je napisao/la:Što cvilite za 4.5kn ? Mene oderali za PDV na troškove DHL-a (po njihovim tablicama) jer pošiljatelj na fakturi nije razdvojio vrijednost robe i troškove dostave (i kaj znači kaj je free shipping ?)
Mogao si doma sam napisati fakturu u wordu i poslati u DHL, da oni predaju carini
kod nekog privatnika bi moglo, jer se čovjek sažali na sebi sličnog, ali u velikim sistemima neće da rizikuju zbog tvog novca. On ima matricu i lupa po njoj, ako se uklapaš OK a ako ne ko te j...

I meni se desilo isto tako (ali uvoz na firmu) i to je pisalo na fakturi "fco sjediše preduzeća" ali to njima nije bilo dovoljno već mora pisati fco Banjaluka ili Sarajevo i sl, uglavnom konkretan grad, sreća pa je ta roba bila većinom EU porijekla pa sam samo platio više PDV-a koji sam kasnije uknjižio kao ulazni...

a što se tiče 4,5 Kn, pa ja to svakako dam poštaru (to jest kod mene je poštarka, poštarica, ili ne znam kako se već zove poštar ženskog roda...)
grrga

Post Postao/la grrga »

Daddy_o7 je napisao/la:Dakle, ako na pošiljci ne piše small package onda ne treba platiti tih 4,5kn ako sam dobro shvatio... probat ću dobiti informaciju u što sve ne spada mali paket, jer ako im je sve do 2kg to sranje onda je i malo deblja dopisnica isto mali paket...zanimljivo... :?
U mali paket ulazi samo onaj paket kojeg prodavač tako definira. inače može biti pismo do 2 kg i paket od 0kg pa na dalje.
creatin

Post Postao/la creatin »

Trazit cemo prodavace da na pakete ne pisu small packet
dmeter

Post Postao/la dmeter »

max je napisao/la:Što cvilite za 4.5kn ? Mene oderali za PDV na troškove DHL-a (po njihovim tablicama) jer pošiljatelj na fakturi nije razdvojio vrijednost robe i troškove dostave (i kaj znači kaj je free shipping ?)
Dva tri puta se i meni to desilo.Nikad ne želim da mi DHL dostavlja robu.uvijek one izjave itd itd. gubim vrime za sitnice.osim ako roba nije iz kine.
rodney

Post Postao/la rodney »

max je napisao/la:Mene oderali za PDV na troškove DHL-a (po njihovim tablicama) jer pošiljatelj na fakturi nije razdvojio vrijednost robe i troškove dostave (i kaj znači kaj je free shipping ?)
Pa pdv i carina se naplaćuju na sumu vrijednosti robe i troškova dostave? Kakva je razlika da se razdvoji na fakturi?
gruja
Kontakt:

Post Postao/la gruja »

Moras traziti da umjesto free shiping pise CPT , odnisno da je trosak dostave uracunan u ukupnu vrednost proizvoda u suprotnom oni procjenjuju vrednost dostave a to je meni bilo za paket 11 kg samo 5000 kn :x , nakon toga sam se i ja nesto naucio :palac:
Odgovori

Natrag na “Preporučujem”