Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
BB
|
Postano: 7.5.2016. sub. 20:56 Naslov: |
|
|
debeli je napisao/la: | max je napisao/la: | Što cvilite za 4.5kn ? Mene oderali za PDV na troškove DHL-a (po njihovim tablicama) jer pošiljatelj na fakturi nije razdvojio vrijednost robe i troškove dostave (i kaj znači kaj je free shipping ?) |
Mogao si doma sam napisati fakturu u wordu i poslati u DHL, da oni predaju carini |
kod nekog privatnika bi moglo, jer se čovjek sažali na sebi sličnog, ali u velikim sistemima neće da rizikuju zbog tvog novca. On ima matricu i lupa po njoj, ako se uklapaš OK a ako ne ko te j...
I meni se desilo isto tako (ali uvoz na firmu) i to je pisalo na fakturi "fco sjediše preduzeća" ali to njima nije bilo dovoljno već mora pisati fco Banjaluka ili Sarajevo i sl, uglavnom konkretan grad, sreća pa je ta roba bila većinom EU porijekla pa sam samo platio više PDV-a koji sam kasnije uknjižio kao ulazni...
a što se tiče 4,5 Kn, pa ja to svakako dam poštaru (to jest kod mene je poštarka, poštarica, ili ne znam kako se već zove poštar ženskog roda...) |
|
[Vrh] |
|
|
grrga
|
Postano: 7.5.2016. sub. 21:16 Naslov: |
|
|
Daddy_o7 je napisao/la: | Dakle, ako na pošiljci ne piše small package onda ne treba platiti tih 4,5kn ako sam dobro shvatio... probat ću dobiti informaciju u što sve ne spada mali paket, jer ako im je sve do 2kg to sranje onda je i malo deblja dopisnica isto mali paket...zanimljivo... |
U mali paket ulazi samo onaj paket kojeg prodavač tako definira. inače može biti pismo do 2 kg i paket od 0kg pa na dalje. |
|
[Vrh] |
|
|
creatin
|
Postano: 7.5.2016. sub. 22:20 Naslov: |
|
|
Trazit cemo prodavace da na pakete ne pisu small packet |
|
[Vrh] |
|
|
dmeter
Pridružen/a: 19. 05. 2008. Postovi: 3594 Lokacija: Normalno Split odakle bi drugo bija
|
Postano: 8.5.2016. ned. 06:49 Naslov: |
|
|
max je napisao/la: | Što cvilite za 4.5kn ? Mene oderali za PDV na troškove DHL-a (po njihovim tablicama) jer pošiljatelj na fakturi nije razdvojio vrijednost robe i troškove dostave (i kaj znači kaj je free shipping ?) |
Dva tri puta se i meni to desilo.Nikad ne želim da mi DHL dostavlja robu.uvijek one izjave itd itd. gubim vrime za sitnice.osim ako roba nije iz kine. |
|
[Vrh] |
|
|
rodney
|
Postano: 8.5.2016. ned. 08:59 Naslov: |
|
|
max je napisao/la: | Mene oderali za PDV na troškove DHL-a (po njihovim tablicama) jer pošiljatelj na fakturi nije razdvojio vrijednost robe i troškove dostave (i kaj znači kaj je free shipping ?) |
Pa pdv i carina se naplaćuju na sumu vrijednosti robe i troškova dostave? Kakva je razlika da se razdvoji na fakturi? |
|
[Vrh] |
|
|
gruja
|
Postano: 8.5.2016. ned. 10:02 Naslov: |
|
|
Moras traziti da umjesto free shiping pise CPT , odnisno da je trosak dostave uracunan u ukupnu vrednost proizvoda u suprotnom oni procjenjuju vrednost dostave a to je meni bilo za paket 11 kg samo 5000 kn , nakon toga sam se i ja nesto naucio |
|
[Vrh] |
|
|
|