Pridružen/a: 19. 05. 2008. Postovi: 3567 Lokacija: Normalno Split odakle bi drugo bija
Postano: 3.5.2016. uto. 02:44 Naslov:
ogi je napisao/la:
selec1 je napisao/la:
sličan sistem se postavlja i u voćnjake i vinograde za zaštitu od niskih temperatura
Meni je mraz 26.04. napravio veliku štetu, razmišljam o tome, ima netko iskustva?
Trebao bi štititi oko 2000m2
na 2000 m2 postavi 4-5 starih bačava od ulja napuni malo drva,slame i zelenog materijala i zadimi vočnjak.moraš poklopit bačve da se materijal dimi ne gori.
Postano: 3.5.2016. uto. 09:43 Naslov:
dmeter je napisao/la:
na 2000 m2 postavi 4-5 starih bačava od ulja napuni malo drva,slame i zelenog materijala i zadimi vočnjak.moraš poklopit bačve da se materijal dimi ne gori.
Zaštita bi trebala biti automatska jer ne živim u blizini.
Voćnjak još nije počeo roditi, ima oko 10000m2.
Smrznuo je grah i kukuruz...
sličan sistem se postavlja i u voćnjake i vinograde za zaštitu od niskih temperatura
Meni je mraz 26.04. napravio veliku štetu, razmišljam o tome, ima netko iskustva?
Trebao bi štititi oko 2000m2
nemam iskustva sa zaštitom od mraza, ali testiranjem onih visokotlačnih pumpa s ebay-a (ona koju koristim za leđnu špricu za voćnjak i vinograd) dolazim do zaključka da bi takav sistem mogel odraditi posao. mozda ne ta slaba pumpa, ali taj princip. jedino je problem koliko bi tih mlaznica trebalo postaviti da bi se pokrila površina.
ovo je primjer zaštite od mraza kišenjem. po slici mi djeluju ko obične zaljevalice za travu postavljene na vrhove stupova
Postano: 3.5.2016. uto. 10:02 Naslov:
selec1 je napisao/la:
testiranjem onih visokotlačnih pumpa s ebay-a (ona koju koristim za leđnu špricu za voćnjak i vinograd) dolazim do zaključka da bi takav sistem mogel odraditi posao. mozda ne ta slaba pumpa, ali taj princip. jedino je problem koliko bi tih mlaznica trebalo postaviti da bi se pokrila površina.
Za te površine bi možda bile dobre pumpe od miniwasha
Vremenska zona: GMT + 01:00. Idite na 1, 2Sljedeća
Stranica 1 / 2.
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.