|
Električna vozila i obnovljiva energija
|
Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
drug mile
|
Postano: 25.8.2014. pon. 22:03 Naslov: |
|
|
Na zalost, nisam uspio uvjeriti suprugu da napravimo zemunicu. Napravili smo skoro obicnu vikendicu koju pomalo pretvaramo u solarnu.
Zemunica mi je jos tiha patnja, sad kad sam rijesio primarni smjestaj imati cu vremena baviti se njome. Jedino sto novca za gradnju vise nemam, pa cu mozda graditi nekim lokalno dostupnim materijalima. |
|
[Vrh] |
|
|
zega
|
Postano: 26.8.2014. uto. 04:04 Naslov: |
|
|
A dobro mozes barem primjeniti neke fore ovdje tipa reflektori oko prozora (ako prodje WAF)
|
|
[Vrh] |
|
|
pkristo
|
|
[Vrh] |
|
|
tossa
|
Postano: 18.9.2014. čet. 16:32 Naslov: kuća-zelena |
|
|
nije to jeftina gradnja..takvu objekti zahtjevaju pomno planiranje..bez dobrog inžinjera se ne upustati u takve projekte.. ima tu klizišta..ima tu i izolacije..od vlage i termo..koja treba i zadrzati tu toplinu zemlja nije sama dovoljna.. a o isplativosti nema govora jer se nebi stalno koristila..a da bi se odrzavala toplina trebaju neki elektronski uređaji da bi to regulirali.. zelene kuće-stanovi su skupi u startu ali isplativost je očigledna...ako se boravi u toj zemunici-zelenom objektu.. ima dosta tih tema po internetu.. i specijaliziranih arhitektonskih ureda..mislim da sam jednom naisao na free projekat uz uvjet nadzora projektanta(plaćenog) |
|
[Vrh] |
|
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|