Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
nisde
|
Postano: 12.1.2014. ned. 21:46 Naslov: |
|
|
lisicakm je napisao/la: | nisde je napisao/la: | lisicakm je napisao/la: |
Otpor zraka i turbolencije su zanemarive.
|
Tu se malo jako varaš! Pogotovo kad su propeleri tako blizo šipki, kocke su koma!
Več neko vrijeme imam u planu napraviti kalup za "ruke" u obliku aeroprofila, samo nikako da se sa vremenom sretnem , ali čim se vratim izvana ( na sl. putu sam van hr. još mjesec i pol) potrudit ču se napraviti kalup i testirati! |
To govoriš iz iskustva????
To si tako sad rekao kao da je ful lako napravit kalup i kao da netreba puno vremena za to.. Malo se varaš.. Turbolencije su zanemarive s obzirom kolko ima prostora za neka druga poboljšanja i prioritete koji su važnijii da bi to radilo kako treba |
Jep, iz iskustva, slučajno sam imao aerodinamiku u školi, a i bavim se modelarstvom i radim kalupove!
Naravno da kalup nije lako napraviti, najlakše je uzeti kvadratnu cijev i na nju sve pošarafiti! Kalup je u procesu izrade , a ako ču imati vremena, napraviti ču jedan multi i sa kvadratnim cijevima da točno izmjerim koliki su dobitci kad se stave elipsasti profili!
Btw ak se dobro sječam i mr. Ferrari je jednom rekao da je aerodinamika za one koji neznaju napraviti dovoljno jak motor , a mislim da se malo prevario! |
|
[Vrh] |
|
|
mike20
|
|
[Vrh] |
|
|
nisde
|
Postano: 13.1.2014. pon. 14:06 Naslov: |
|
|
Idem na konfiguraciju x8 i y6 zbog veče nosivosti , da može ozbiljne kamere nositi, dex (x4) mi je premali za tako nešto! Ne želim još u javnost sa slikama, ali biti če ubrzo! |
|
[Vrh] |
|
|
ogi Site Admin
|
Postano: 13.1.2014. pon. 14:30 Naslov: |
|
|
mike20 je napisao/la: | Javi kad složiš ovak nekaj:
|
Strašno! |
|
[Vrh] |
|
|
nisde
|
|
[Vrh] |
|
|
lisicakm
|
Postano: 15.1.2014. sri. 11:52 Naslov: |
|
|
nisde je napisao/la: | lisicakm je napisao/la: | nisde je napisao/la: | lisicakm je napisao/la: |
Otpor zraka i turbolencije su zanemarive.
|
Tu se malo jako varaš! Pogotovo kad su propeleri tako blizo šipki, kocke su koma!
Več neko vrijeme imam u planu napraviti kalup za "ruke" u obliku aeroprofila, samo nikako da se sa vremenom sretnem , ali čim se vratim izvana ( na sl. putu sam van hr. još mjesec i pol) potrudit ču se napraviti kalup i testirati! |
To govoriš iz iskustva????
To si tako sad rekao kao da je ful lako napravit kalup i kao da netreba puno vremena za to.. Malo se varaš.. Turbolencije su zanemarive s obzirom kolko ima prostora za neka druga poboljšanja i prioritete koji su važnijii da bi to radilo kako treba |
Jep, iz iskustva, slučajno sam imao aerodinamiku u školi, a i bavim se modelarstvom i radim kalupove!
Naravno da kalup nije lako napraviti, najlakše je uzeti kvadratnu cijev i na nju sve pošarafiti! Kalup je u procesu izrade , a ako ču imati vremena, napraviti ču jedan multi i sa kvadratnim cijevima da točno izmjerim koliki su dobitci kad se stave elipsasti profili!
Btw ak se dobro sječam i mr. Ferrari je jednom rekao da je aerodinamika za one koji neznaju napraviti dovoljno jak motor , a mislim da se malo prevario! |
Pa normalno da je najlakše uzet kvadratnu cijev , il okruglu s adapterima , i isto bude tak letil kao i s "profiliranim" rukama , dobro , možda bude s profiliranim letel 5-10 sek duže... Ako je to toliko bitno. Stabilnost bude ista . Ona ovisi o kvaliteti i podešenju kontrolera i vibracijama ako ih imaš (zbog nebalansiranih elisa i motora). |
|
[Vrh] |
|
|
lisicakm
|
Postano: 15.1.2014. sri. 11:55 Naslov: |
|
|
To mi je klubski kolega , i dobro je to napravio . |
|
[Vrh] |