<br />Električna vozila i obnovljiva energija - Početna<br /> Električna vozila i obnovljiva energija

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Nuklearke
Idite na Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila i obnovljiva energija - Početna
-> Nuklearna energija
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
ogi
Site Admin

PostPostano: 15.1.2007. pon. 00:32    Naslov: Citirajte i odgovorite

Elena je snimila brojne fotografije grada duhova..vozeci se na svom motoru..s mjeracem radijacije u ruci

http://www.kiddofspeed.com/chapter1.html

Hvala Zega za link..svakako pogledajte!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Neno

PostPostano: 15.1.2007. pon. 17:59    Naslov: Citirajte i odgovorite

Citat:
Termoelektrane..da li si moza posjetio koju..nisu ni jeftine ni brze za izgradnju..o cijeni i odrzavanju necu ni govoriti

Školski kolega mi radi u jednoj, u biti to nam je i struka ali ja više ne radim u tom poslu. Pod jeftino i brzo mislio sam u odnosu na hidroelektrane gdje trba skrenuti tok rijeke, sagraditi akumulacijsko jezero, usput potopiti par sela...

Citat:
Kome treba "razvoj" pod svaku cijenu..
Postoje prioriteti..
Dobrobit ljudi i prirode moraju biti ispred industrije i energetike..

Kome treba "razvoj"...Dobrobit ljudi...pa treba svima nama. Jeste li stavili klimu, kupili perilicu suđa koju dosad niste imali, kupili ovo, uključili ono...sve to treba napojiti energijom. Kažemo da se u HR sve uvozi, trebamo tvornice, proizvodnju, nova radna mjesta...naravno ali za sve to najprije trebamo proizvodnju el. energije da bi sve to moglo funkcionirati.

Kupimo električni automobil i riješili smo sve ekološke probleme? nema ispušnih plinova, nema zagađenja? Ništa od toga, ja bih prije rekao da je to "guranje problema pod tepih" ili "brigo moja pređi na drugoga"

Jer budimo realni, da npr. zamijenimo 100.000 automobila električnim(slučajan broj) moramo sagraditi još jednu novu termo elektranu koja će ih napajati. U biti smo 100.000 auspuha zamijenili jednim ogromnim dimnjakom. Nešto smo dobili sa time? Sumnjam.

Citat:
Zato dajem svoj glas za moderne spalionice otpada po HR, dakle njih nekoliko (4-5 komada) pošto smo mala zemlja s malo stanovnika, a rentabilnost se postiže ukoliko se zbrinjava otpad koji ostaje iza milijun stanovnika. (Nisam ja tako pametan, ali znam jer me to zanima pa čitam o tome jakooo puno.)
Kako se u spalionicama otpada razvijaju vrlo visoke temperature sekundarnu stranu takve tehnologije može se koristiti, a i koristi se između ostalog u svijetu za proizvodnju električne energije.

To je točno i nema prepreka da se to ne radi ali to su opet male, gotovo zanemarive količine energije. Veći dio toga bi takav pogon potrošio za svoje potrebe.

Citat:
Neno..neznam da li si me shvatio
Nuklearke za mene nisu opcija..mislim da sam bio jasan

Apsolutno te shvačam i slažem se sa tobom a ni ja sasvim sigurno ne bih htio imati tako nešto u svojoj blizini. Ako imaš neko rješenje, van sa njim i svijet će ti biti zahvalan ali kao što rekoh nekog konkretnog rješenja zasad nema.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Drago-Zg

PostPostano: 15.1.2007. pon. 22:25    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pozdrav! Smrt nuklearkama,sloboda alternativi!
Kako vidimo svakim danom su elektricni aparati sve dostupniji i jeftiniji.Kako je samo velika lepeza tih proizvoda koje trpamo u stanove,kuce a kako se krece gledamo i da e-auti dolaze.
Potrosnja struje brze raste od proizvodnje.Ne znam jer znate podatak koji zabrinjava; u prosloj godini oko 6. mjeseca kod nas zabiljezena je rekordna potrosnja struje.Ne mogu vjerovat da je klima uredaj pobjedio termoakumulacijsku peć.
Da sad kad neko ovo cita malo ce ga zacudit moja teorija, mozda blesavo to izgleda ali ja to tak vidim -STRUJE CE NESTAT PRIJE NEGO NAFTE-
Rješenje?Svijet je shvatio buduci problem i svijet je krenuo trazit rjesenje na svim podrucjima.Krenula su velika istrazivanja treze se optimalna rijesenja,skupljaju se velike zalihe nafte. Podatak istinit Njemacka ima zaliha za tri mjeseca, a znate gdje smo mi? Imamo za 15 dana. A znate kakvi smo kad navalimo i za pet dana na pumpi osvane tabla NEMA BENZINA. Svijet stimulira toplinske fasade,spustaju porez na alternativne proizvode, banke nude povoljnije kredite.
A gdje smo mi?Znate sta kazu nasu strucnjaci koji bi to trebali rjesavati; Situacija nije alarmantna sve je OK i mi PRATIMO SITUACIJU. Kad dode do guzve onda ce samo ramenima mahati.
Ja nudim rjesenje GRADITE SVOJ ENERGETSKI SISTEM.
Ja sam krenuo vec imam ćelije i vjetrenjaču i nadam se da cu skupiti toliko energije da imam za voznju , a u velike sisteme kao danas HEP ne vjerujem.
[Vrh]
VladoK

PostPostano: 15.1.2007. pon. 22:32    Naslov: Citirajte i odgovorite

Drago-Zg je napisao/la:

GRADITE SVOJ ENERGETSKI SISTEM.
Ja sam krenuo vec imam ćelije i vjetrenjaču i nadam se da cu skupiti toliko energije da imam za voznju , a u velike sisteme kao danas HEP ne vjerujem.

Podržavam te, reci mi molim te jeli to naša vizija ili misija

[Vrh]
Drago-Zg

PostPostano: 15.1.2007. pon. 22:49    Naslov: Citirajte i odgovorite

VladoK je napisao/la:
Drago-Zg je napisao/la:

GRADITE SVOJ ENERGETSKI SISTEM.

Podržavam te, reci mi molim te jeli to naša vizija ili misija

Neki ljudi imaju moć, sposobnost da gledaju budućnost kao i baba gatara, a ja imam staklenu kuglu (moja glava) iz koje izlaze vizije, a misije treba realizirat , ne smijemo se boriti sa vjetrenačama kao Donqi
[Vrh]
ogi
Site Admin

PostPostano: 15.1.2007. pon. 23:02    Naslov: Citirajte i odgovorite

Neno..rekao sam "Kome treba "razvoj" pod svaku cijenu.. "

Obozavam znanost i moderne tehnologije ali dobrobit prirode i njenih stanovnika je moj prioritet..

Sto ce nam sve kad do kraja zagadimo i unistimo ovaj planet?

Mora se naci model za kvalitetan razvoj u skladu s prirodom..

Situacija sada je KATASTROFALNA!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Prof. Baltazar

PostPostano: 15.1.2007. pon. 23:31    Naslov: Citirajte i odgovorite

e-vozila je napisao/la:
Obozavam znanost i moderne tehnologije ali dobrobit prirode i njenih stanovnika je moj prioritet..

To se slabo slaze s glavno-da-sam-ja-siguran i komod-iznad-svega argumentima na kojima si temeljio pricu o autu kao übervozilu...
[Vrh]
ogi
Site Admin

PostPostano: 15.1.2007. pon. 23:40    Naslov: Citirajte i odgovorite

Prof. Baltazar je napisao/la:
To se slabo slaze s glavno-da-sam-ja-siguran i komod-iznad-svega argumentima na kojima si temeljio pricu o autu kao übervozilu...

Zasto je tako tesko shvatit da auto srednje velicine i prema Smartu nije luksuz..
Imamo svoj volumen/tezinu, roba koju koristimo svaki dan isto..
Kako da se vozimo i lezimo u nekim minijaturama..
Znas onu pricu o zlicama..
[Vrh]
Neno

PostPostano: 16.1.2007. uto. 12:56    Naslov: Citirajte i odgovorite

Citat:
Neno..rekao sam "Kome treba "razvoj" pod svaku cijenu.. "

Sto ce nam sve kad do kraja zagadimo i unistimo ovaj planet?

Mora se naci model za kvalitetan razvoj u skladu s prirodom..

Situacija sada je KATASTROFALNA!

Slažem se sa tobom ali što predlažeš? Da ne valja to svi znamo (uostalom najlakše je kukati) ali dok ne pronađemo neko bolje rješenje, ovo što imamo sada je najbolje.

Ne znam koliki je kapacitet ovih nalazišta metana u moru pored Pule, pretpostavljam puno veči nego sadašnje potrebe u HR, i kada se u potpunosti izgradi plinovodna mreža to bi trebalo biti jedno od glavnih goriva kod nas. Dovoljno je ekološki, tehnologija postoji...

Citat:
Rješenje?Svijet je shvatio buduci problem i svijet je krenuo trazit rjesenje na svim podrucjima.Krenula su velika istrazivanja treze se optimalna rijesenja,skupljaju se velike zalihe nafte. Podatak istinit Njemacka ima zaliha za tri mjeseca, a znate gdje smo mi? Imamo za 15 dana. A znate kakvi smo kad navalimo i za pet dana na pumpi osvane tabla NEMA BENZINA.

Pretpostavljam da misliš na ovaj nedavni sukob između Bjelorusije i Rusije zbog transporta nafte. Iako je bilo različitih napisa o tome, sklon sam onima koji tvrde da je sve to namješteno a razlog je pad cijena nafte. Sjetite se prije par mjeseci su najavljivali da će cijena nafte prijeći granicu od 100 $ a da nije bilo ovog ruskog sukoba već bi pala ispod 50$.
[Vrh]
Čubi

PostPostano: 16.1.2007. uto. 14:05    Naslov: Gdje je istina? Citirajte i odgovorite

Stvarno, gdje je istina? Što zapravo znamo?
Čujmo i drugu stranu... http://jurtela.iwarp.com/raos.htm
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Prof. Baltazar

PostPostano: 16.1.2007. uto. 17:36    Naslov: Citirajte i odgovorite

e-vozila je napisao/la:
Prof. Baltazar je napisao/la:

Zasto je tako tesko shvatit da auto srednje velicine i prema Smartu nije luksuz..
Imamo svoj volumen/tezinu, roba koju koristimo svaki dan isto..
Kako da se vozimo i lezimo u nekim minijaturama..
Znas onu pricu o zlicama..

Tesko je shvatiti zato sto se zadaje, a ne izvodi. Da argumentacija "imamo svoj volumen/tezinu pa auta moraju biti ovolika" ima ikakvog smisla, bicikla nikad ne bi nastala, jer svaki obrazovani gradjanin u 10. stoljecu zna da se brzinom konja u trku ne mozes kretati bez konja, zivotinje od 500 kg i 2m visine. E, pa bicikla je superteskas prema rolama i klizaljkama - koje nas na svojih 2-3kg pogone 30 km/h bez posebnih problema. Nije da preporucam da se klizemo po gradu: samo naglasavam stupanj promasenosti argumentacije "mora biti tesko i veliko da bi moglo voziti putnike od 80kg".

Deklariras razvijenu ekolosku svijest i istovremeno ignoriras cinjenicu da za proizvesti auto treba uloziti 2-3MWh energije, da ne pricamo o zagadjenju po proizvedenom vozilu, gubicima prijevoza do trgovine, a onda i svim ostalim gubicima koji, naravno, prate samu voznju.

Ah, ne da mi se vise...
[Vrh]
ogi
Site Admin

PostPostano: 16.1.2007. uto. 17:51    Naslov: Citirajte i odgovorite

Profa..zaboravio si na zlicu i zlicicu
[Vrh]
Prof. Baltazar

PostPostano: 16.1.2007. uto. 18:40    Naslov: Re: Gdje je istina? Citirajte i odgovorite

Čubi je napisao/la:
Stvarno, gdje je istina? Što zapravo znamo?
Čujmo i drugu stranu... http://jurtela.iwarp.com/raos.htm

Clanak zrcali misljenja vecine energeticara koje sam ja cuo da o temi pricaju, premda nepotrebno obara svoju uvjerljivost ocitim lazima ("Černobil samo 33 [mrtva]"), podvaljivanjem presucenih zakljucaka ("jedino sto se dogodilo lose u Cernobilu su bile smrti ljudi koji su tamo umrli", "sad ce svaki cas znanstvenici nauciti kako ucinkovito obradjivati radioaktivne, ali dragocjene proizvode fisije", i sl.). Uglavnom, cini mi se da nuklearke u politicki i seizmoloski pogodnim dijelovima Zemlje (od Skandinavija do Austrije, unutrasnjost i sjever Rusije, prakticki cijela Kanada, prakticki cijela Australija i sl.) cini daleko manje stete od bilo kojeg drugog oblika proizvodnje energije.
Istina je da jednostavno ne smije doci do greske, ali nuklearke po tome nisu nista posebno...takvih sustava ima daleko vise nego sto se na prvi pogled cini. Ilustracija? ABB proizvodi softver koji se koristi u cijelom svijetu za upravljanje i prijenos el. energijom. Pretpostavimo nemoguce: recimo da naprave gresku koja uzrokuje preopterecenje niza mreza diljem svijeta - stotine tisuca zivota moze bez problema biti ugrozeno. Na kraju krajeva, politicki sistem SAD-a je jos mnogo opasniji kad dozvoljava da se kauboj kao Bush izabere za predsjednika. Dva puta. Posljedice? Stotine tisuca mrtvih. Dakle, nuklearke nisu "sustav u kojem ne smije biti greske", vec "samo jos jedan sustav u kojem ne smije biti greske".
[Vrh]
windman

PostPostano: 5.3.2007. pon. 15:39    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne znam za vas ali ja ne bi da mi naprave NE pored kuce pa da svaki dan molim ocenas i zdravomarijo da mi ne dode terorist ili da me strefi infarkv kada vidim radnika kako pusi cigarete pored NE. Vidi kako lijepi vjetar imamo, zasto to ne iskoristimo?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
ogi
Site Admin

PostPostano: 3.4.2007. uto. 21:10    Naslov: Citirajte i odgovorite

“Kronike okrutnih dana” posljednji je film Vladmira Ševčenka, koji se zaputio u pakao Černobila, poput mnoštva drugih likvidatora koji su se zaputili kako bi spriječili daljnje širenje radijacije ne znajući zapravo s čime se suočavaju: radijacijom. Ubrzo nakon što se vratio s puta u Černobilsku oblast u koju je kao kamerman i režiser tadašnje centralne televizije Ukrajine imao pristup, primljen je u bolnicu. Nakon što je pokazao dio fotografija koje je snimio, bilo je jasno da nikada neće napustiti bolnicu: fotografije su ga prikazivale kako nezaštićen snima na samom rubu reaktora, samo sa kirurškom maskom preko ustiju. Također, dio snimki snimljen je na području oko ili na krovu susjednog reaktora (blok 3, nesreća se dogodila na bloku 4), gdje su “bioroboti” čistili radioaktivnu grafitnu prašinu. Boravak na krovu susjednog reaktora predstavljao je toliku izoloženost radijaciji da se ljudsko tijelo nakon četrdesetak minuta boravka na krovu počinjalo raspadati. Na krovu je snimljena i poznata snimka nesreće sovjetskog helikoptera, čija su posada bili veteran koji su letjeli borbene misije u Afganistanu. Preživjeli su Afganistan, ali nisu preživjeli Černobil… i on je zauvijek ostao njihov grob…

Kako se radi o izrazito mučnom filmu koji nema zvučnu podlogu predlažem da uzmete šest i po minuta mira, ugasite glazbu i koncentrirate se na pisani komentar koji vas vodi kroz snimke.

http://www.youtube.com/watch?v=nbCcutzXzYg
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila i obnovljiva energija - Početna
-> Nuklearna energija
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća
Stranica 2 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.