Citroen C Zero

MalaZelena
Kontakt:

Citroen C Zero

Post Postao/la MalaZelena »

m2

Re: Citroen C Zero

Post Postao/la m2 »

MalaZelena je napisao/la:slika

Link: Citroen C Zero

100 % ELEKTRIČNO VOZILO

Na francuskom tržištu ta su dva modela dio skupine vozila koja ostvaruju pravo na vladin bonus od 5.000 €.
A u HRV budemo dobili kako moji klinci kažu "prosti prst"
Zadnja izmjena: m2, dana/u 28 pro 2009, 18:00, ukupno mijenjano 1 put.
debeli
Kontakt:

Post Postao/la debeli »

U HR ćemo u najboljem slučaju morati platiti samo dvostruki iznos cestarine.

Ista priča kao sa vozilima koja koriste plin kao gorivo;

Umjesto poticaja za ekološki podobnije gorivo dobije se dodatni namet zato jer se ne plaća dovoljno poreza.

Kao ekonomisti to mi čak nije niti toliko čudno, para nema = poticaja nema, ako kupujete jeftinije gorivo tada platite dodatni porez.

Naša Vlada brine samo za ukupan priljev sredstava od poreza i za ništa drugo.

To bi se moglo promijeniti jedino na način da EU počne uplačivati više novca nego što se gubi na porezu našoj državi za svako novo registrirano e-vozilo.

Nisam baš siguran da EU ima takve namjere.
Brada

Post Postao/la Brada »

Zar nikome ne pada na pamet da energenti i prijevoz dobrano učestvuju u konačnoj vrijednosti SVAKOG proizvoda? Nedajbože da budemo malo konkurentniji pa da umjesto meni uzmu lovu švabi.

Mišljenja sam da je vlada odavno trebala planski udariti na obnovljive izvore energije i to đonom odnosno sustavno zaobilazeći tzv tržišne mehanizme jer je tržište previše ovisno o hiru pojedinaca i organizacija tipa G8. Daklem, udariti "prljavo" dekretima i prikladno krojenim zakonima uz drakonske kazne za prekršitelje. To uostalom radi i tzv uljuđeni zapad samo što je da prostite drek zamotan u celofan. Zašto kod nas ne bi postojala obveza instaliranja solara na svakom novom objektu kao u Španjolskoj? Zašto ne bi pokazali srednji prst EU kad nam želi razkrčmiti brodogradilišta? Čime će nas ucjeniti? Predviđanjem bankrota države? To su nam već uspješno smjestili i taj argument neće vrijediti već za koji mjesec.

Obnovljivi izvori energije su nam velika šansa. Valjda možemo okupiti nekoliko stotina stručnjaka koji bi POD DRŽAVNOM PASKOM prionuli razvoju uređaja za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora. Imamo NAJVEĆU tvornicu staklenih boca u ovom dijelu Europe sa stoljetnom tradicijom (Straža u Humu na Sutli). Imamo i Lipik koji radi stakla za Ferrari, Aston Martin, Jaguar i slične kupce. Imamo i ostatke Končara, a neki inžinjeri bi se vratili da firma stane na noge kako treba. Da ne pričam o dijaspori... Zašto nam je tu šansa? Zato što postoje par stvari koje nikad neće biti na ušljivoj burzi, a to su vjetar, sunce, valovi i struje. Svaki razuman ulog u obnovljivu energiju se multiplicira kroz dodanu vrijednost proizvoda u koji je ista ugrađena, zatim kroz veću konkurentnost na ino tržištima i najviše kroz dugoročnu stabilnost opskrbe enrgijom i njenom predvidljivom cijenom kroz duže vremenske periode. Koliko je to široko govori i ovaj primjer: Ako radnik u tvornici manje troši na grijanje kuće/stana to znači da može raditi za manju plaću, a ako je i prijevoz do posla praktički badava njegov rad se može stvarno nisko plaćati. Valja napomenuti da je sa stanovišta poslodavca SVAKA plaća bez obzira na njen nominalni iznos zapravo minimalac jer je uvijek težnja dati neki minimum koji neće otjerati dobrog radnika u drugu firmu. Ovo navodim da me se ne bi krivo shvatilo odnosno da ne ispadne kako zagovaram osiromašenje ionako zgaženih radnika. To je već ugrađeno u društveno uređenje koje su zdušno sami odabrali.

E sad, mene zanima u svjetlu gore navedenih višestrukih koristi kako se tu uklapa porezna politika koja SNAŽNO destimulira jeftini energent i zašto je to sa stanovišta ekonomije samo po sebi razumljivo? Pretpostavljam da se debeli samo nedovoljno precizno izjasnio. Naime jasno mi je da ako nema para da nema ni poticaja ali dodatno oporezivanje je zapravo nacionalna veleizdaja jer nam ruši skoro pa jedinu šansu za konkurentnost široke game proizvoda... naravno pod uvjetom da se svekolikom pučanstvu naredi postavljanje solarnih instalacija koje bi uz pomoć državne intervencije mogle koštati nekoliko stotina kuna u slučaju PTV kolektora. Ako se cijeloj RH može dekretom odrediti da moraju kupiti digitalne TV prijamnike bez obzira što o tome misle komercijalne TV kuće, onda se bogme može i narediti da novim objektima šparaju na toploj vodi i da moraju staviti barem par stotina vata PV panela po stambenoj jedinici. Koliko bi to diglo cijenu stana? Dva posto? Mislim da sam puno rekao.

Da ponovim: Sunce i vjetar nisu niti će ikad biti na burzi. TO JE OOOOOGROMNA STVAR!!! Svaki porez koji usporuje njihovo masovno korištenje je nacionalna veleizdaja. Izbjegavanje planske masovne proizvodnje PV panela i PTV kolektora također tu spada. Resursa imamo, a sirovinu će dati Kinezi ukoliko se nacista počne ritati. Neka švabo svršava na bolesno skupim PV-ima sa 19% iskoritivosti. Nama je dovoljno 17% jeftinih. Ako ničeg drugog ono barem slobodnog krša ima po Dalmaciji. Točka & Amen!

Da ne ispadne totalni OT sve gore nabrojeno je tu zbog toga što se snažno protivim ideji ikakvog poreza na energiju iz solara, a to sa sobom povlači ako treba i besplatnu vožnju e-autima u slučaju da ga punim preko PV panela. Pametni porezni stručnjak će znati da me može dočekati negdje drugdje. Zašto to ne bi bio porez na dobit koji će nakon izvoza platiti moja tvrtka? Nek plate Francuzi, Nizozemci, Švabe i ostali. Moj rad je ionako obezvređen najviše njihovim perfidnim igrama.
debeli
Kontakt:

Post Postao/la debeli »

Zato jer je to o čemu ti govoriš nešto to bi se trebalo nalaziti u strategiji razvoja gospodarstva i možda profunkcionirati u budučnosti, a možda i ne uspije... a Šukeru pare trebaju sad odma i to puno para.

I tako ako se ti odvojiš od elektre i radiš sam sebi svoju struju, onda plati porez na nekorištenje HEP-ove struje.

Meni to izgleda jako logično.

A Šuki ionako ima cilj ostati na vlasti još par godine, a dugove prebaciti konkurentskoj stranci,tako da joj ostavi čim više problema i što nezadovoljnije glasaće, pa da oni opet čim prije dođu na vlast.

Nije da mi je to simpatično, samo mi je njihov način razmišljanja inteligentan, jesu razbojnici i trebali bi na robiju, ali glupi nisu i to na štetu svih nas, a na korist svoju.

Ali mi smo preglupi kaj trošimo vreme i energiju na forumima, umjesto da smo se organizirali i predložili našeg kanidata za predsednika.

Klin se samo klinom izbija.
Brada

Post Postao/la Brada »

debeli je napisao/la:Zato jer je to o čemu ti govoriš nešto to bi se trebalo nalaziti u strategiji razvoja gospodarstva i možda profunkcionirati u budučnosti, a možda i ne uspije... a Šukeru pare trebaju sad odma i to puno para.

I tako ako se ti odvojiš od elektre i radiš sam sebi svoju struju, onda plati porez na nekorištenje HEP-ove struje.

Meni to izgleda jako logično.

A Šuki ionako ima cilj ostati na vlasti još par godine, a dugove prebaciti konkurentskoj stranci,tako da joj ostavi čim više problema i što nezadovoljnije glasaće, pa da oni opet čim prije dođu na vlast.

Nije da mi je to simpatično, samo mi je njihov način razmišljanja inteligentan, jesu razbojnici i trebali bi na robiju, ali glupi nisu i to na štetu svih nas, a na korist svoju.

Ali mi smo preglupi kaj trošimo vreme i energiju na forumima, umjesto da smo se organizirali i predložili našeg kanidata za predsednika.

Klin se samo klinom izbija.
HEP može struju prodati bilo gdje u okruženju. Još uvijek smo energetski ovisni i ja svojim postupkom samo smanjujem odljev sredstava van zemlje. Zašto bi mene kažnjavao? Zato što može? Onda treba krenuti sa građanskim neposluhom. Većina brojila se može vrtiti kontra ili se može malo kemijati prije vure, a HEP-ovac mi neće ući u posjed samo tako. Kad i uđe u pratnji policije SA NALOGOM, odradit će daljinski upravljana ZAZIDANA sklopka pa nek si mjeri ispred, iza pored i iznad vure koliko god želi. Može i čupat glavni vod što se mene tiče. Neće ništa naći.

Glede naših političara to je druga priča. Očito imamo vlast kakvu smo zaslužili. Nas nekoliko to nećemo promjeniti. Ruralni dio zemlje je nažalost (i očito) previše prizeman... da ne upotrebim jače riječi. Nije ni po gradovima bajno ali neki dijelovi zemlje su stvarno zatucani. Nek se na ovakve riječi ljute koliko žele jer se ja još više ljutim na njih. Već pokušaj postavljanja osvjedočenog kriminalca na vlast mi daje to za pravo. Kmetovi će i pred smrt od gladi zadnjim trunkama snage dopuzat pred nekakvog lažljivog vođu i ljubit mu cipelu. Nema tu spasa još pokoje desetljeće. Baš me zanima što će pričati ubrzo kad stanu penzije i kad sve ode doslovno u 3...

Btw vapnare su već praktički prestale sa proizvodnjom. Bez vapna nema cementa. Bez cementa nema ničega. Tko ima bilo kakve novce u đepu nek ih čuva. Ja se jako dobro sjećam koliko je vrijedio cash devedesetih. Kod većine detektiram kratko pamćenje, a sve govori da će slobodnih sto kuna biti malo bogatstvo. Dao Bog da se ne ostvarilo ali nekako mi se čini da mi ta molitva neće biti uslišana.

Btw2 debeli, znam da govoriš dosta realno ali dopusti mi da makar malo sanjam. :)

Bit će poreza na sve i svašta. :(
creatin

Post Postao/la creatin »

Mi smo oduvijek u poziciji bendover, samo nam je dupe svaki puta sve sire dok nas ne proguta.
Slv
Kontakt:

Post Postao/la Slv »

Brada je napisao/la: Kad i uđe u pratnji policije SA NALOGOM, odradit će daljinski upravljana ZAZIDANA sklopka pa nek si mjeri ispred, iza pored i iznad vure koliko god želi. Može i čupat glavni vod što se mene tiče. Neće ništa naći.
u ovo se nebi kladio!

ak imas pravu tehniku...
Brada

Post Postao/la Brada »

discover je napisao/la:
Brada je napisao/la: Kad i uđe u pratnji policije SA NALOGOM, odradit će daljinski upravljana ZAZIDANA sklopka pa nek si mjeri ispred, iza pored i iznad vure koliko god želi. Može i čupat glavni vod što se mene tiče. Neće ništa naći.
u ovo se nebi kladio!

ak imas pravu tehniku...
Misliš na detektore metala, polja, mosne mjerne tehnike, oštećenja glavnog voda itd. Sve se to može zeznuti. No da ne širimo tu priču jer još uvijek ne kradem struju niti apeliram da se to čini. Postavljena je hipotetska situacija krajnjeg bezobrazluka države. Još nisu došli do toga ali su blizu. Kad je čovjeku sa dovoljno tehničkog znanja dijete gladno onda nastupaju takve situacije. Znam jednoga koji je za vrijeme jake krize jednostavno zabio pleh šaraf u glavni vod. Trebalo mu je doslovno par sekundi da se odspoji, a oštćenje jebilo minimalno i na skrovitom mjestu sa zadnje strane kabela. Pola dana su mu se vrzmali po tavanu i ništa nisu našli. Prije mjesec dana su mi zamjenili vuru i opet je došla prastara sa običnim olovnim plombama. CNC glodalicu imam. Što želiš da piše na kliještima? Dolje HEP? Kabel kradljivac može biti namješten za brzu demontažu. Sve skupa traje par sekundi zajedno sa stiskanjem plombe. Dotle neko od ukućana polako čita nalog i zavlači. Ma, ima milion načina ali kao što rekoh zasada ne apeliram da se to čini. Građanski neposluh je moćno oružje koje se koristi u ekstremnim situacijama i koliko je to moguće sa odgovornošću. Kako u praksi to nikad nije slučaj za takve postupke je uvijek kriva vlada jer je dovela svoje građane u situaciju da to čine usprkos sankcijama koje nisu male. Ja se čak zalažem da se spriječi krađa jer to na ni način svi mi plaćamo. Onom pozaniku sam čak u više navrata posudio novac i poslao ga na par ragovora za posao kako ne bi krao struju.

No ako HEP npr udari porez zato što se ne koriste njihove usluge onda nam nema druge nego oteti lopovu nazad ono što je naše. Prvo na izborima, a onda i drastičnijim metodama. Nema tu mudrovanja.
peco

Post Postao/la peco »

:palac: Brada za precjednika!
Slv
Kontakt:

Post Postao/la Slv »

Brada je napisao/la: Građanski neposluh je moćno oružje koje se koristi u ekstremnim situacijama i koliko je to moguće sa odgovornošću. Kako u praksi to nikad nije slučaj za takve postupke je uvijek kriva vlada jer je dovela svoje građane u situaciju da to čine usprkos sankcijama koje nisu male.
...
No ako HEP npr udari porez zato što se ne koriste njihove usluge onda nam nema druge nego oteti lopovu nazad ono što je naše. Prvo na izborima, a onda i drastičnijim metodama. Nema tu mudrovanja.
kuzim sta pricas,

al imam i filing da se samo čeka građanski neposlušne... to će biti isto dobar izvor za krpanje proračuna kaznama itd...
dejok

Post Postao/la dejok »

Svaka čast Brada, razmišljanja su nam gotovo ista!

Ne dozvolimo da nas država :fuck:
MalaZelena
Kontakt:

Post Postao/la MalaZelena »

Dobro. I kak vam se onda sviđa mali Zero? :smijeh1:
Slv
Kontakt:

Post Postao/la Slv »

ja bi radje doking xd, al nemam love ni za obicni a kamoli elektricni...

mozda neki polovni na kredu al nemam nikakvu ideju... a moram pocet o tome razmisljat jer tatin stari kađo '86 samo što se nije raspo :D
Brada

Post Postao/la Brada »

Pa kaj nije očito da smo frustrirani što ga vjerojatno nećemo moći voziti još duže vrijeme? Naravno da nam se sviđa. Odnosno da budem precizniji meni se sviđa. :)
Odgovori

Natrag na “Citroën”